Nis

4/E Sınıfı eTwinnig "Kendime Güveniyorum" projesl kapsamında  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  kutlama töreninde Artvin Yöresi Halk Oyunları gösterilerini sundular.

4/E Sınıfı Projemiz ortak ürünü "Akrostiş" çalışmasını tamamladılar.

Nis

4/E Sınıfı çocuk hakları konulu resimlerini yaptılar.Yapılan resimler sanal sergide  sergilendi.

Nis

4-E sınıfı öğrencileri e-Twinning projeleri için okul panosu hazırladılar.

Nis

Proje çalışmalarında öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Birinci Dünya Savaşı sonucunda Anadolu'nun işgal altında bulunduğu günlerde, halkın heyecanını sürekli tutmak ve vatan, millet sevgisini vurgulamak için bir milli marş yazılması fikri ortaya atıldı. Bu fikir, diğer ülkelerin marşları olduğu ve bu nedenle Türk milletinin de bir marşı olması gerektiği düşüncesiyle de destek buldu.

Bunun üzerine "memleketin ve milletin genel durumu" nu yansıtacak bir milli marş belirlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığınca ödüllü bir yarışma düzenlendi. Ödül 500 liraydı.

Yarışmaya 724 şiir katıldı. Ancak hiçbir şiir milli duyguları ifade etmek için yeterli bulunmamıştı.

Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi (Tanrıöver), yakın arkadaşı ve dönemin ünlü şairi, Burdur milletvekili Mehmet Akif Ersoy'dan İstiklal Marşı'nı yazması için mektup aracılığıyla özel bir talepte bulundu. Mehmet Akif, böylesi bir marşı para için yazmayı kabul etmediğinden söz konusu yarışmaya katılmamıştı. Ona göre böyle bir hizmete maddi bedel karıştırılmamalıydı.

Nihayetinde Hamdullah Suphi Bey, Mehmet Akif'in çekincelerini gidermeyi başardı ve onu bir şiir yazmak konusunda ikna etti. Mehmet Akif'in "Kahraman Ordumuza" ithafıyla başlayan şiiri, Büyük Millet Meclisinin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda oy çokluğuyla milli marş olarak kabul edildi.

Bu vesile ile; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nda vatan için mücadele eden tüm ecdadımızı ve dizelerinde bu milletin kahramanlığını sonsuza kadar yaşatan vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

"ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN."                                                  Mehmet Akif ERSOY

Okulumuzda İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 101. yılını 4. Sınıflarımızın hazırlamış oldukları programla büyük bir coşkuyla kutladık. Programda okulumuzda düzenlemiş olduğumuz İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda her zümreden birinci olan öğrencilerimize madalyalarını takdim ettik. Yarışmada birinci olan öğrencilerimizi tebrik ederiz.Yarışmada birinci olan öğrencilerimiz:

4E sınıfından Eymen KARATAŞ     3A sınıfından Zümral Nur ALTINOK

3B sınıfından Elizan NAMUSLU     2C sınıfından Neda Berra AKYOL

Programda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.